We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Waterstof

Waterstof is het lichtste der gassen. De belangrijkste fabricatieprocessen voor waterstof zijn katalytische reforming (stoom-reforming) en elektrolyse met alkali en chloor. Vanwege zijn typische fysieke en chemische eigenschappen wordt waterstof in veel industriƫle toepassingen gebruikt.

Waterstof is goed thermisch geleidbaar. Dat maakt het een uitgelezen koelingsgas voor wisselstroomgenerators van elektriciteitscentrales.

Meer dan twee derde van de mondiale waterstofproductie stroomt naar de chemische sector. Vooral voor de synthese van ammoniak en methanol. In de chemische industrie vinden bovendien veel hydrogeneringsprocessen plaats. Sinds kort zien we waterstof ook als een drager voor alternatieve energie. Maar ook in de metaalindustrie en laboratoria wordt waterstof gebruikt bij specifieke toepassingen.