Broodkruimel

SPECIALITEITSGASSEN 1

SPECIALITEITSGASSEN

Leverancier van speciale gassen

Als toonaangevende industriële gasspecialist biedt Messer een breed scala aan speciale gassen aan. Het uitgebreide product omvat vloeibaar helium, hoogzuivere gassen, zeldzame gassen, standaard- en individuele gasmengsels en de benodigde apparatuur voor speciale gassen. De producteisen zijn net zo specifiek en divers als de toepassingen.
 

Betrouwbare en gecertificeerde kwaliteit

Betrouwbare productkwaliteit is de belangrijkste vereiste voor speciale gassen. De naleving van de gedefinieerde productspecificaties is gebaseerd op een strikt kwaliteitsmanagement. De uitgebreide en langdurige ervaring en de hooggekwalificeerde medewerkers in ontwikkeling, productie en analyse stellen ons in staat om voortdurend te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten.
 

Gespecialiseerde productielocaties

Messer exploiteert installaties voor de productie van speciale gassen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. In Europa zijn onze fabrieken gevestigd in België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Servië en Hongarije. Door middel van decentrale productie zorgen wij voor een nauw contact met onze klanten. Tegelijkertijd bieden wij, dankzij de centrale coördinatie van onze fabrieken, een constante hoge kwaliteit van onze producten.

Naast het algemene kwaliteitsmanagementsysteem volgens de ISO/EN 9000-familie beschikken vier van onze Europese fabrieken voor speciale gassen over een accreditatie als kalibratielaboratorium volgens ISO 17025. Met de aanvullende accreditatie volgens ISO/EN 17034 bereikt ons Zwitserse laboratorium de erkenning, dat het voldoet aan de hoogste kwaliteits- en competentie-eisen, die nodig zijn voor de productie van gecertificeerde referentiematerialen.
 

Speciale gassen portofolio

Het assortiment speciale gasproducten omvat een breed scala aan hoogwaardige producten - van vloeibaar helium tot een uitgebreid gamma van zuivere gassen en standaardmengsels tot gasmengsels die speciaal op maat van de klant worden geproduceerd.

De leveringsmogelijkheden lopen uiteen van gasmengsels in drukbussen tot bulklevering van zuivere gassen, van technische tot 6,0-kwaliteit. Onze klanten profiteren van de expertise in probleemoplossing, die de experts van Messer in een persoonlijk advies demonstreren.
 

Voordelen van Onze Specialiteitsgassen

  • Maatwerk: Onze gasspecialisten werken samen met jou om op maat gemaakte gassen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij jouw processen en doelstellingen.

  • Verbeterde efficiëntie: De nauwkeurige samenstelling van onze gassen draagt bij aan een efficiëntere productie en betere productkwaliteit.

  • Veiligheid en betrouwbaarheid: We streven naar de hoogste veiligheidsnormen en zorgen ervoor dat onze specialiteitsgassen aan strenge kwaliteitscontroles voldoen.

  • Technische ondersteuning: Onze deskundige technische teams staan klaar om je te adviseren over de optimale toepassing en gebruik van onze gassen.
     

Toepassingen

Alleen door hun toepassing worden gassen nuttig. Zo wordt vloeibaar helium gebruikt om MRI's te koelen (magnetische resonantie beeldvorming), wordt heliumgas gebruikt als hefgas in ballonnen of luchtschepen en met een hogere zuiverheid als draaggas in gaschromatografie. Uiteraard stellen deze toepassingen heel andere eisen aan het product, de afleveringsvorm, de gebruikte apparatuur en de geleverde service. De experts van Messer werken samen met de gebruiker aan een optimaal concept voor elk afzonderlijk geval.

Services

Veiligheid is altijd een topprioriteit. Messer geeft informatie over de gaseigenschappen, de veilige omgang met gassen en geeft veiligheidsinstructies. Klanten die gebruik maken van een groot aantal kalibratiegassen, bijvoorbeeld in een laboratorium, kunnen gebruik maken van de online managementtool myLab.

Meer info over speciale gassen en toebehoren (Engels)