We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Stikstof

De lucht die we inademen, bestaat voor ongeveer 78% uit stikstof. Bij kamertemperatuur is stikstof een kleurloos, reukloos en smaakloos gas. Het is niet giftig. Voor toepassingen bij lage temperaturen is het chemisch inert, dat wil zeggen weinig reactief. Stikstof is niet brandbaar en kan verbrandingsprocessen voorkomen. Bij hoge concentratie kan het een verstikkend effect hebben en de zuurstof voor ademhaling substitueren. Bij een atmosferische druk wordt stikstof vloeibaar bij een temperatuur van -196 ° C.

Gezien de eigenschappen van stikstof moeten er speciale voorzorgsmaatregelen genomen worden bij het hanteren van dit gas. Hiervoor bestaan er instructies van officiële verenigingen van industriële gassen, zoals IGV, EIGA, CGA.

Stikstof wordt gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen en sectoren. Onze toepassingspecialisten staan steeds klaar om u vrijblijvend te informeren of stikstof voor uw toepassing de beste oplossing is.