Broodkruimel

Lassen en snijden

SNIJ- & LASGASSEN

Lasgassen - Snijgassen - Afschermingsgassen - Lasergassen - 3D-fabricagegassen - Perfecte afstemming van hardware - Lasexpertise - Proeven - Commerciële aanbieding

Kwaliteit die de hitte kan verdragen

Bij Messer begrijpen we dat lassen van cruciaal belang is voor talloze industrieën. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment hoogwaardige lasgassen aan die zijn ontworpen om aan de unieke eisen van verschillende lastoepassingen te voldoen. Of je nu werkt aan constructie, fabricage of reparaties, onze lasgassen leveren betrouwbare prestaties en optimale resultaten.

De lastechniek omvat een zeer breed scala aan procedures. De DIN EN 4063-norm definieert meer dan 100 verschillende lasmethoden. Het scala aan gassen en toepassingen dat Messer u op dit gebied aanbiedt, is dan ook divers.
 

Beschermgassen

Beschermgassen voor het lassen worden meestal gebruikt in autogeenprocessen, waarbij gebruik wordt gemaakt van brandstofgas/lucht-mengsels of, bij voorkeur, brandstofgas/zuurstofmengsels. Beschermgassen voor het lassen zijn ook onmisbaar bij het booglassen, waarbij de benodigde thermische energie voor het proces afkomstig is van een vlamboog. Hetzelfde geldt voor TIG- en MIG-lassen, waarbij gasmengsels de huidige markt domineren. Deze mengsels bevatten een scala aan mogelijke componenten, waaronder argon en CO2, maar ook zuurstof, helium, waterstof en stikstof.

Een grote verscheidenheid aan deze gestandaardiseerde gasmengsels is nu beschikbaar voor de bovengenoemde toepassingen. Messer verkoopt haar assortiment beschermgassen voor het lassen in een duidelijk gestructureerd systeem met gestandaardiseerde groepsbrede namen die gebaseerd zijn op de bewerkte materialen:

Ferroline - Beschermgassen voor gewone en laaggelegeerde staalsoorten
Inoxline - Beschermgassen voor hooggelegeerde staalsoorten en Ni-gebaseerde legeringen
Aluline - Beschermgassen voor aluminium en non-ferro metalen

Als producent van industriële gassen hebben we niet alleen te maken met processen waarbij industriële gassen worden gebruikt, maar ook met processen die daarmee concurreren. Messer's adviesdienst over beschermgassen voor het lassen laat u graag zien welk beschermgas de juiste is voor uw toepassing: in een persoonlijk gesprek en door middel van demonstraties ter plaatse.

Deze procedures zijn grofweg onder te verdelen in de volgende productieprocessen:
Snijden / verbinden / coaten
 

Ontdek de voordelen van onze lasgassen

 • Superieure kwaliteit: Bij Messer streven we naar de hoogste kwaliteit lasgassen. Onze gassen zijn nauwkeurig samengesteld om optimale lasresultaten en duurzaamheid te garanderen.

 • Uitgebreid assortiment: We bieden een breed scala aan lasgassen, waaronder argon, CO2, menggassen en speciale gassen voor verschillende lasprocessen en materialen. Hierdoor kunnen we voor elke lasuitdaging de juiste gasoplossing bieden.

 • Efficiëntie en productiviteit: Onze lasgassen zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit van uw laswerk te verhogen. Met de juiste gassen kunt u sneller en nauwkeuriger lassen, waardoor u tijd en kosten bespaart.

 • Veiligheid voorop: We hechten veel waarde aan veiligheid en zorgen ervoor dat al onze lasgassen aan strenge veiligheidsrichtlijnen voldoen.
   

Waarom kiezen voor Messer BV?

 • Marktleider: Als een toonaangevend bedrijf op het gebied van industriële gassen hebben we jarenlange ervaring en expertise in lasoplossingen.

 • Kwaliteit en veiligheid: Messer streeft naar de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze lasgassen voldoen aan strikte normen en worden zorgvuldig getest en gecontroleerd.

 • Deskundig advies: Onze ervaren lasexperts staan voor u klaar om u te adviseren over de meest geschikte lasgassen voor uw toepassingen. We begrijpen dat elke lasuitdaging uniek is en streven ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan uw specifieke behoeften voldoen.

 • Klantgerichtheid: We streven naar klanttevredenheid en werken nauw met u samen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Onze klantgerichte aanpak staat centraal in alles wat we doen.

 • Ondersteuning en service: Onze deskundige teams staan voor u klaar om technische ondersteuning, advies en service te bieden. We willen ervoor zorgen dat u de beste lasgassen en oplossingen krijgt die passen bij uw specifieke toepassingen.

 • Betrouwbare levering: Messer BV zorgt voor een betrouwbare en tijdige levering van uw lasgassen. We begrijpen dat een ononderbroken lasproces essentieel is voor uw bedrijf, en daarom streven we naar een soepele logistiek en een betrouwbare voorraad van lasgassen.

Verdeelpunten

EEN NETWERK VAN GASCENTRA DAT ZICH UITSTREKT TOT DE KLANTEN

Gascentra bij u in de buurt - Afhaal- of leveringskeuze - Perfect passende hardware - Bestelmogelijkheden - Veiligheidsaspecten

Meer info over applicaties in de lassector(Engels)