Messer vertelt: CSA

Customer Sales Administrator

Dag Marco, kan je je even kort voorstellen?
Ik ben Marco Broeders, 46 jaar en en sinds 1 februari 2017 werkzaam bij Messer in de functie van Customer Sales Administrator (CSA).

Toen ik destijds op zoek was naar een nieuwe uitdaging kwam Messer op mijn pad. Een voor mij onbekend bedrijf en opererend in een voor mij nog onbekendere markt.

Waarom dan toch Messer?
Tijdens de (sollicitatie)gesprekken werd mij al snel duidelijk dat Messer een bedrijf is waar je niet als nummer behandeld zou worden, maar als werknemer, persoon, mens.

Tijdens mijn eerste werkdagen voor Messer kwam dit dan ook naar boven. Goed opgevangen en begeleid door de collega’s had ik al snel mijn draai gevonden binnen Messer. Ook al klinkt het cliché, maar ik voelde me inderdaad al snel lid van datgene wat Messer uit wil dragen, het familiegevoel.

Kan je eens omschrijven hoe het team en de werkzaamheden eruit zien?
Ons CSA team bestaat momenteel uit drie personen, naast de dagelijkse werkzaamheden en de zogenaamde collegialiteit is er sprake van een relaxte werksfeer. Op zijn tijd wat humor, een kritische noot of het bespreken van de dagelijkse beslommeringen horen ook zeker bij ons takenpakket laugh.

Het serieuze gedeelte is divers te noemen. Je kunt met de klant in discussie moeten over een contract wat dan wel of niet geldig is, een voorraadprobleem bespreken, zorgen voor een tijdige betaling van de factuur etc. Wat de vraag of discussie ook is, het eindresultaat is altijd hetzelfde: een oplossing die past voor de klant en Messer.

Door de diversiteit van de werkzaamheden is enige flexibiliteit en het snel kunnen schakelen wel handig. Onze klanten spreken niet allemaal de Nederlandse taal, dus Engels en een woordje Duits komen zeker van pas.

Nog een laatste woordje voor toekomstige collega’s?
Jij kunt onderdeel worden van Messer. En mocht je net zoals ik destijds denken, dit is voor mij onbekend, geen zorgen wij vangen je op en zullen je op- en begeleiden tot een volwaardige CSA medewerker of andere medewerker.

Bedankt voor het fijne gesprek Marco.

 

Mocht je door bovenstaande interesse gekregen hebben in een functie van CSA medewerker of in Messer BV in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op https://jobs.messer.nl
Wie weet spreken we elkaar snel!