Account Manager

Account Manager

Messer BV is momenteel op zoek naar een gedreven Account Manager voor de verkoop van onze gascilinders. Voor deze vacature zijn wij het gesprek aangegaan met de leidinggevende van deze toekomstige Account Manager, Jan Schaap (Sales Manager Nederland).
 
Dag Jan, kan je je even kort voorstellen?
 Ik ben al sinds 1989 werkzaam bij Messer. Ik startte destijds  op de binnendienst,
heb dan de overstap gemaakt naar Account Manager en ben zo doorgegroeid tot Sales Manager. Ik hou ervan te werken met mensen die gemotiveerd en resultaatgericht zijn, die initiatief durven nemenen de sales-microbe echt in zich hebben.
 
Wat houdt de functie van Account Manager juist in?
Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor je eigen rayon. Dit wil zeggen dat
je als “ondernemer” je rayon goed beheert d.m.v. relatiebeheer alsmede prospectie. Je doet evaluatie en onderhandeling bij bedrijven en je neemt regelmatig je technische specialisten mee (bvb. een lasspecialist).
 
In welke sectoren kom je als Account Manager terecht?
Onze klanten en prospects zijn verspreid over veel verschillende sectoren. Je komt als Account Manager voornamelijk in de Metaalbranche terecht, maar bvb. ook bij voedingsmiddelenbedrijven, allerhande productiebedrijven, laboratoria enz.
 
Wat voor iemand zoek je juist?
Ik zoek een goed opgeleid commercieel persoon, die een kei is in onderhandelen, hard werkt en stevig in zijn/haar schoenen staat. In de branche is het belangrijk om onderscheidend te zijn, maar dat is knap lastig wanneer je een homogeen product aanbiedt; jij maakt dus het verschil als accountmanager!

In wat voor team komt je ideale kandidaat terecht?
Als Account Manager kom je terecht in een gemotiveerd en gedreven team. Waar Sales op de eerste plaats komt en waar een no-nonsense mentaliteit heerst.
 
Zijn er nog zaken die je wil meegeven aan een toekomstige collega?
Als je kunt onderhandelen en een sterke mentaliteit hebt met doorzettingsvermogen dan komt het wel goed. Ik begeleid je het eerste jaar intensief.
 
Nog een laatste vraag, wat vind jij zo leuk aan werken bij Messer?

Ik voel mij thuis in onze no-nonsense cultuur en daarnaast ben ik er vanaf het begin bij geweest toen Messer in 1989 in Nederland begon. Dat zegt genoeg, niet?

 
Mocht je door bovenstaande interesse gekregen hebben in de functie van Account Manager of in Messer BV in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina.
Wie weet spreken we elkaar snel!