Messer vertelt: Account Manager

Account Manager

Messer BV ging op zoek naar een gedreven Account Manager voor de verkoop van hun gascilinders in het Oosten van Nederland.
Omwille van deze (reeds gesloten) vacature gingen we het gesprek aan met de leidinggevende van deze toekomstige Account Manager, Erik Van Vossen (Sales Manager Nederland).

Dag Erik, kan je je even kort voorstellen?
Jazeker, ik ben 44 jaren jong en inmiddels bijna 22 jaar werkzaam bij Messer. Ik ben geboren en getogen in het mooie Zeeland en woon daar nog steeds, samen met mijn vrouw en 2 kinderen.
In de afgelopen 22 jaar heb ik meerdere functies bekleed, altijd binnen het sales-team. Mijn hart ligt ook echt in de verkoop en het dagelijkse contact met klanten en collega’s geeft me energie en voldoening.

Wat houdt de functie van Account Manager juist in?
Een Account Manager bij Messer is verantwoordelijk voor een geselecteerde groep klanten. Hier verzorgt hij/zij de afspraken tussen beiden en lost vraagstukken op waar de klant mee komt. Naast deze activiteit is men een groot deel van de tijd bezig om nieuwe klanten te vinden. Van de eerste contacten tot de finale handtekening is de Account Manager verantwoordelijk voor dit proces.

In welke sectoren kom je als Account Manager terecht?
Het leuke aan onze branche is dat deze een zeer grote variëteit kent aan sectoren. De klanten waar men het meeste mee te maken krijgt, zijn actief in de voedingsindustrie, de metaalverwerking en onderzoekslaboratoria.

Wat voor iemand zocht je juist?  
Een ondernemend type met een gezonde dosis zelfkennis en nieuwgierigheid. Omdat onze markt zeer breed is, helpt het om kennis op te doen van de processen van onze klanten. Dit is het beste te leren in het veld. Gedrevenheid en doorzettingsvermogen zijn zeker geen overbodige eigenschappen in de concurrerende markt.

In wat voor team komt je ideale kandidaat terecht?
Het salesteam van Messer is een leuke verzameling van verschillende persoonlijkheden. Juist deze verschillen zorgen ervoor dat we elkaar aanvullen en de teamspirit is dan ook hoog. Dagelijks delen we ervaringen, zowel de leuke als de minder leuke. Zo leren we veel van elkaar. Onder het motto “samen staan we sterk” maken we van elke dag de leukst mogelijke.

Zijn er nog zaken die je wil meegeven aan een toekomstige collega?
De gassenbranche is een bijzondere wereld waar je dagelijks in contact komt met klanten en industriën die zeer dicht bij het dagelijks leven staan. Ik spreek vaak van de “wondere wereld van de gassen”. Jouw persoonlijkheid en ingesteldheid maken echt het verschil bij de klant en dat geeft veel voldoening.

Nog een laatste vraag, wat vind jij zo leuk aan werken bij Messer?
Messer is om te beginnen een prachtig bedrijf met een zeer mooie historie. Ik voel mezelf echt onderdeel van een Duitse familie-onderneming en krijg veel ruimte en mogelijkheden om mezelf te ontplooien. Collegialiteit en samenwerking zijn een gewoonte bij Messer en de algehele sfeer onderling is erg gemoedelijk. Vanuit Messer zelf wordt hier ook zeker energie in gestoken dmv leuke uitstapjes en regelmatig een goed feestje. Ja kan alleen hard werken als er ook de nodige ontspanning is.

Bedankt voor het fijne gesprek Erik.

 

Mocht je door bovenstaande interesse gekregen hebben in een functie van Account Manager of in Messer BV in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op onze jobsite: https://jobs.messer.nl
Wie weet spreken we elkaar snel!