Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigatiemenu

Messer Safety Area - Messer BV e-Services

Broodkruimel

Geneste Applicaties

Onboarding_SafetyArea

Veiligheid

Alle veiligheid die je nodig hebt!

Veiligheidsgidsen

De gidsen richten zich op de veiligheid van onze klanten bij het omgaan met gascilinders. Naast het verschaffen van basiskennis, zoals wat te doen bij het bestellen en ontvangen van cilindergassen, geven ze ook verdere knowhow die essentieel is voor het veilig omgaan met gassen.

De gids "Veiligheid nr. 1 - De inhoud van uw gascilinders" geeft klanten een overzicht van onder andere gevarensymbolen op cilinderhalzen. Dit is bedoeld om klanten bewust te maken van de dringende noodzaak om zichzelf vertrouwd te maken met de eigenschappen van de cilinderinhoud en de bijbehorende gevaren bij het gebruik van het gas. De gids geeft ook een overzicht van de specificaties van de meest voorkomende gassen zoals stikstof, zuurstof, kooldioxide enz.

De gids "Veiligheid nr. 2 - Veilig omgaan met gascilinders" richt zich - zoals de titel al aangeeft - op het veilig omgaan met gascilinders, bijvoorbeeld bij het handmatig tillen of rollen van gascilinders.

De gids "Veiligheid nr. 3 - Veilig vervoer van gascilinders" biedt gasgebruikers basisinformatie voor het veilig vervoer van droogijs en gassen in voertuigen, zowel in gasvormige als in vloeibare toestand. Het vervoer van gascilinders door particulieren vormt een onderschat veiligheidsrisico.

De guide "Veiligheid nr. 4 - Veilig vervoer van droogijs als koelmiddel" bevat veiligheidsrichtlijnen voor het gebruik van vast CO2 als koelmiddel bij het vervoer van bederfelijke goederen in verschillende koelers.

De gids "Veiligheid nr. 5 - Gasflessen aansluiten" geeft tips en advies voor het veilig aansluiten van drukregelaars op gascilinders.

De gids "Veiligheid nr. 6 - Opslag van gascilinders" geeft tips en advies over de veilige opslag van gascilinders. Opslagfaciliteiten voor gasflessen onder druk moeten voldoen aan algemene eisen voor een veilige werking.

De gids "Veiligheid nr. 7 - Hantering van cryogene transportcontainers (dewars)" geeft tips en advies over hoe je veilig omgaat met dewars. Bij het werken met dewars moet bijzondere aandacht worden besteed aan de specifieke eigenschappen van dit type container, zoals de hoge verdampingssnelheid.

Veiligheids- en technische fiches

Geneste Applicaties

The contents of gas cylinders

By loading this video you accept Google's privacy policy. Proceed?

Safe transport of gas cylinders

By loading this video you accept Google's privacy policy. Proceed?

Handling of cryogenice transport containers

By loading this video you accept Google's privacy policy. Proceed?

Safe handling of gas cylinders

By loading this video you accept Google's privacy policy. Proceed?

Storage of gas cylinders

By loading this video you accept Google's privacy policy. Proceed?

Contentverzamelaar