We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Veiligheidshandleidingen

Messer heeft drie handleidingen waarin uitgelegd wordt hoe u veilig kan omgaan met gassen. De handleidingen geven uitleg over basiskennis zoals 'wat te doen bij bestellen en ontvangen van gasflessen'. Daarnaast geven ze nog belangrijke info mee om veilig gassen te gebruiken.

De eerste handleiding - De inhoud van uw gasflessen - geeft een overzicht over de symbolen op de gasflessen. Die zijn ontworpen om u op de hoogte te stellen van de eigenschappen van de gassen en de bijhorende gevaren bij gebruik. In de handleiding staan ook de specificaties van de meest voorkomende gassen zoals stikstof, zuurstof, kooldioxide enz.

De tweede handleiding - Veilig omgaan met gasflessen - richt zich op de veilige hantering van de gasflessen zoals bij het handmatig opheffen of rollen van gasflessen.

De derde handleiding - Veilig transport van gasflessen - geeft u basisinformatie voor het veilig vervoeren van droogijs en gassen in voertuigen. Dit zowel in gasvormige als in vloeibare toestand. Het vervoer van gasflessen door particulieren vertegenwoordigt een onderschat veiligheidsrisico.

Indien u nog extra informatie wenst, kan u ons altijd contacteren en wij helpen u verder.

De inhoud van uw gasflessen
PDF (433k)
Veilig omgaan met gasflessen
PDF (2,2MB)
Veilig transport van gasflessen
PDF (295k)