We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Natuurlijke efficiëntie bij milieutoepassingen

Luchtvervuiling, zure regen, CO2 uitstoot en het afbreken van de ozonlaag,… Overal ter wereld groeit de bezorgdheid rond ons milieu bij zowel de overheden als de bevolking.

Onze gassen helpen om de negatieve effecten van productieprocessen op het milieu aanzienlijk te verminderen. En doordat grondstoffen herbruikt kunnen worden, blijven onze natuurlijke bronnen ook intact.

  • CO2 biedt op het gebied van waterbehandeling interessante mogelijkheden. Veel industriële activiteiten genereren proceswater. Om dit te reinigen zodat het opnieuw gebruikt kan worden, wordt het behandeld met kooldioxide (CO2). Vloeibare CO2 reageert als een mild zuur, maar zonder het zoutgehalte van het water te verhogen.
     
  • Gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties voegen vaak zuurstof toe om de natuurlijke biologische reiniging van het water te stimuleren.
     
  • Bij het recycleren van koelkasten die CFK’s bevatten, wordt stikstof gebruikt om de schadelijke drijfgassen vloeibaar te maken en ze te kunnen opvangen zodat ze niet kunnen ontsnappen in de atmosfeer (DuoCondex).
     
  • Dankzij hun natuurlijke voordelen worden gassen ook ingezet bij het zuiveren van rookgassen en bij afvalverwerking.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden die onze gassen bieden op het gebied van milieutoepassingen. Heeft u een specifieke vraag hieromtrent? Wij kijken graag met u samen naar mogelijke oplossingen.