We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Lassen en snijden in de metaalindustrie

Kwaliteit die de heetste vuren doorstaat

Onder lastechnologie valt een heel uitgebreid aanbod aan procedures. De DIN EN 4063-standaard definieert meer dan honderd verschillende lasmethodes. Het Messer gamma aan gassen en toepassingen op dit gebied is dan ook enorm uitgebreid.

Beschermgassen voor het lassen worden doorgaans gebruikt in zuurstofverbrandingsprocessen, waarbij een mix van brandstof en lucht wordt gebruikt of – bij voorkeur – brandstof en zuurstof worden gemengd. Beschermgassen zijn ook onontbeerlijk voor het booglassen, waarbij de nodige thermale energie voor het proces uit een boog komt.

Hetzelfde geldt voor Tungsten Inert Gas (TIG)- en Metal Inert Gas (MIG)-lassen, een markt waarin gasmengsels tegenwoordig domineren. De samenstelling van deze mengsels is heel uiteenlopend, met als mogelijke componenten argon en CO2, maar ook zuurstof, helium, waterstof en stikstof.


Gratis lasadvies bij u op de werkvloer

In de metaalverwerking wordt de productiviteit in grote mate beïnvloed door uw lasproces. Elke mogelijke verbetering in dit proces heeft een positieve invloed op uw productiekosten. Messer heeft nieuwe gasmengsels ontwikkeld die het mogelijk maken om zonder extra investeringen op verschillende vlakken te besparen.

Om u te helpen uw lasproces zo goed mogelijk te optimaliseren bieden we u 2 uur gratis lasadvies aan. Onze lasexperts komen bij u op werkvloer met als doel u te helpen besparen op 3 vlakken:

  • Tijd - Tot 20% sneller lassen
  • Werk - Tot 90% minder herwerken en een hogere laskwaliteit
  • Geld - Door de productiekosten aanzienlijk te doen dalen

Laat uw gegevens achter via het contactformulier en we bellen u zo snel mogelijk op om een datum vast te leggen.