We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Koelen en invriezen

Koelen

De temperatuur van een product snel naar beneden halen: tussen 0 en 4 graden? Dan zijn vloeibare stikstof of cryogene koolstofdioxide de meest effectieve gassen.

Die voedingsgassen brengen een product snel en met precisie op de opgelegde temperatuur. Zodat u kwaliteitsvolle en hygiënische producten levert.

VARIOMIX-technologie ®

Uw productiviteit in de voedingsindustrie verbeteren en uw verbruik van cryogene vloeistoffen op industriële mengapparatuur optimaliseren? Ontdek VARIOMIX®, een gepatenteerd, innoverend concept voor injectiekleppen.

Deze oplossing combineert hoge snelheid en eenvoud bij het koelen of op temperatuur houden van uw mengsels. Stikstof of CO2 wordt geinjecteerd in de mengers, molen of scharen. Meerdere injectiesnelheden zijn mogelijk. Zo past u het systeem aan uw gebruik aan.

De voordelen van VARIOMIX® op een rijtje:

 • U werkt hygiënisch, er is geen afsluiting nodig.
 • U injecteert direct N2 of vloeibare CO2, onderaan of bovenaan.
 • U regelt de temperatuur zonder het product te vervormen door water toe te voegen.
 • U kiest voor een droge koeling.
 • U implementeert de technologie eenvoudig op uw bestaande materiaal.
 • U verliest weinig tijd aan onderhoud.

ECO2Twister®

Wilt u koelen tijdens de mengfase of zonder toevoeging van water? Dan helpt de ECO2Twister® u uit de nood. Het is een snelle oplossing die het bestaande materiaal niet vervormt, een CO2-machine met cyclonaal effect.

Het systeem injecteert droogijs. Gevolg? Een snelle koeling en kwaliteit. Zonder dat u uw hoofd erover hoeft te breken. Het produceert kwaliteitsvol droogijs van -78 °C. Er zijn verschillende snelheden mogelijk, naargelang uw wensen.

De voordelen van de ECO2Twister® op een rijtje:

 • Hygiënisch concept en ontwerp dat voldoet aan de eisen en normen van de voedingsindustrie
 • Eenvoudige implementatie
 • Installatie aanpasbaar aan alle soorten apparatuur
 • Minder rommel
 • Eén connectiepunt voor uw materiaal bij extractie en injectie van CO2
 • Lage investerings- en implementatiekosten.


Invriezen

U en uw klanten willen voedingsmiddelen die hun textuur en kwaliteit behouden nadat ze worden ontdooid. Daarom is een snelle afkoeling (meer dan 5 cm/uur) onmisbaar. De enige methode die dat garandeert? Cryogene invriezing. De celmembranen worden bewaard én de producten houden hun natuurlijke vochtgehalte – zonder gewichtsverlies.

De koeling moet snel verlopen. Anders ontstaan grote, ongelijkmatige ijskristallen die de kwaliteit van de membranen schaden en ongewenste afscheidingen creëren.

Voor snelle cryogene invriezing  kiest u uit twee van onze inerte, kleurloze koelvloeistoffen: Gourmet N (N2) en Gourmet C (CO2), gestockeerd in vloeibare vorm. De CO2 of de stikstof komt in rechtsreeks contact met het voedsel. U hebt dus geen warmtewisselaars nodig en u bent verlost van het vervelende ontdooien van mechanische apparatuur.

De erg koude atmosfeer in de cryogene diepvriezers raakt bijna onmiddellijk verzadigd met water.

Cryogene invriezing is de beste manier om producten met hoge toegevoegde waarde in te vriezen zoals bereide maaltijden, vlees, brood en banket, vis, schaaldieren, asperges, champignons, rood fruit, …

Met cryogene invriezing maakt u ook korsten (op het oppervlak) bij consumptie-ijs en patisserie. Dat zorgt voor versteviging en voorkomt bijvoorbeeld vervorming tijdens de verpakking.

Ook voor een duurzame industriële oplossing van uw koelingsproblemen kunt u dit soort technologieën gebruiken.