Cylinder Pressure Regulator

Hardware

SPECIALE GASAPPARATUUR

Cilinderdrukregelaars en gastoevoersystemen voor speciale gassen

Speciale gasapparatuur - Individuele oplossingen voor elke toepassing

Gassen worden meestal samengeperst, vloeibaar gemaakt of opgelost in geschikte cilinders. Om de gassen uit hun recipiënten te halen, speelt het gebruik van geschikte apparatuur een cruciale rol om de veiligheid te garanderen en de kwaliteit van de gassen te behouden.
Messer biedt het volledige scala aan apparatuur voor elke toepassing. Wij ondersteunen u graag bij het vinden van de optimale leveringsmethode. 
 

Selectie van apparatuur 

Het type en de kwaliteit van het gas zijn in principe bepalend voor de keuze van de materialen voor de toevoerapparatuur. 
Wij adviseren het gebruik van (verchroomde) messing apparatuur met metalen membranen en bijbehorende afdichtingsmaterialen voor niet-corrosieve, hoogzuivere gassen tot 6,0 kwaliteit en mengsels. De Messer Spectrolab productlijn voldoet aan deze eisen en kan daarom worden gebruikt voor alle niet-corrosieve, hoogzuivere gassen en gasmengsels.
Voor corrosieve gassen en gevoelige, laaggeconcentreerde gasmengsels bevelen wij roestvrijstalen componenten aan. Enerzijds is het noodzakelijk om de apparatuur te beschermen tegen corrosie en anderzijds, vooral bij gasmengsels met een lage concentratie (laag ppm- of ppb-bereik), te voorkomen dat de sporenelementen door het oppervlak worden geabsorbeerd en de samenstelling van de gasmengsels aanzienlijk worden beïnvloed. Afdichtingsmaterialen moeten worden aangepast aan het type gas. De Messer Spectrocem productlijn omvat alle componenten voor dit soort toepassingen.
 

Cilinderdrukregelaar of centraal gastoevoersysteem?

In het algemeen zijn er twee soorten gasvoorziening: individuele cilinders met drukregelaars op de plaats van gebruik of een centraal gasvoorzieningssysteem. Als er slechts één toepassing met gas hoeft te worden gevoed en de cilinder vlak naast het punt van gebruik kan worden geplaatst, kunnen cilinders met drukregelaars worden gebruikt. Met een centraal gastoevoersysteem, bestaande uit drukregelpanelen, pijpleidingen en tappunten op de verschillende gebruikspunten, worden de gascilinders veilig buiten de werkplekken opgeslagen.
 

Cilinderdrukregelaar

 

Cilinderdrukregelaars worden voornamelijk gebruikt waar slechts één gebruikspunt met gas hoeft te worden gevoed en de cilinder ernaast kan worden geplaatst. 
De drukregelaar kan direct worden aangesloten op een cilinderafsluiter. Met de stelschroef kan elke gewenste werkdruk worden ingesteld. Alle drukregelaars zijn voorzien van overdrukventielen ter bescherming van de aangesloten apparatuur en twee drukmeters die de cilinder- en uitlaatdruk aangeven. 
Afhankelijk van het niveau en de vereiste stabiliteit van de werkdruk worden één- of tweefasige flesdrukregelaars gebruikt. Bij gebruik van een ééntrapsdrukregelaar kan de werkdruk toenemen bij afnemende flesdruk en moet deze met de hand worden aangepast tijdens het legen van de cilinder. Bij lage werkdrukken en hoge eisen aan de stabiliteit van de werkdruk moeten tweetrapsdrukregelaars of drukregelaars met gecompenseerde hoofdventiel worden gebruikt.
 

Centraal gasvoorzieningssysteem

 

In het algemeen moeten gascilinders onder druk buiten de werkgebieden worden geplaatst. Bij een centrale gastoevoer worden de gasflessen in een aparte ruimte of buiten het gebouw geplaatst. De cilinders worden aangesloten op een drukregelpaneel dat bestaat uit een drukregelaar, die de cilinderdruk reduceert tot de leidingdruk, bijvoorbeeld tot 10 bar; drukmeters voor de aanduiding van de cilinder- en leidingdruk, en verstoppings- en ontluchtingsventielen. Vaste pijpleidingen leveren het gas aan afzonderlijke gebruikspunten, waar de gasverbruikers via aftappunten zijn aangesloten. Bij het tappunt wordt de leidingdruk gereduceerd tot de vereiste werkdruk. Een manometer geeft de actuele werkdruk aan. 
Voor een continue gastoevoer wordt de parallelle aansluiting van twee cilinders of bundels aanbevolen. In dit geval wordt het gas altijd uit de ene tank gehaald, terwijl de andere op stand-by is aangesloten. In het eenvoudigste geval gebeurt de omschakeling van de ene naar de andere cilinder met de hand. Er zijn echter ook drukregelpanelen beschikbaar die zorgen voor een automatische omschakeling tussen de reservoirs. Drukbedieningspanelen zijn compleet met drukmeters voor het aangeven van de cilinder- en uitvoerdruk. De panelen kunnen worden geleverd met contactmanometers die een signaal geven als de cilinderdruk onder een bepaald vooraf ingesteld niveau zakt. Dit signaal kan worden doorgegeven aan een lagedrukalarmpaneel.

De belangrijkste voordelen van een centrale gasvoorziening zijn:

  • Veiligheid: Geen gascilinder in het werkgebied, minder handling van gascilinders
  • Kwaliteit: geïntegreerde ontluchtingskleppen, drukregelpanelen en tappunt vormen altijd een tweetraps gasvoorziening
  • Efficiëntie: Levering van meerdere gasverbruikers uit één gemeenschappelijke bron, ononderbroken gaslevering met automatische omschakeling

Cylinder Pressure Regulator

Contacteer ons

Contacteer ons

Wat kunnen we voor je doen

Specialty gas hardware tool

SPECIALITEITSGASSEN

SPECIALITEITSGASSEN

Heb je hoge normen? Wij ook! Speciale gassen van Messer

Download Files Portlet

Invitation to download

Please select the leaflets that you would like to download.

Download selectie