We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Gassen in dranken

Mineraal water

  • CO2 zorgt voor de bubbeltjes in bruiswater en daarnaast ook voor een langere houdbaarheid.
  • Vloeibare stikstof geeft extra druk in PET flesjes met een dunne wand en maakt hen stapelbaar.

Fruitsappen

  • Stikstof beschermt de fruitsappen tegen ongewenste oxidatie en verlengt de houdbaarheid.
  • Vloeibare stikstof zorgt voor interne druk die nodig is in PET flesjes met een dunne wand.

Frisdranken

  • CO2 zorgt naast de prik en de houdbaarheid ook voor de frisse smaak in frisdranken.
  • Vloeibare CO2 stabiliseert PET flesjes met een dunne wand en maakt hen stapelbaar.
  • Stikstof zorgt ervoor dat er geen oxidatie optreedt.

Bier

  • CO2 voorkomt oxidatie en veroudering van het bier na de fermentatie.

Wijn

  • Droogijs koelt de druiven, plet hen en beschermt hen van vroege fermentatie tijdens het oogsten.
  • Inerte gassen, zoals stikstof, voorkomen oxidatie en verandering in smaak en kleur.
  • CO2 wordt voor witte wijnen gebruikt. Voor rode wijnen wordt stikstof of stikstof-argon gebruikt.