We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

Bier brouwen

Zelf bier brouwen is een echte kunst. Elke stap in het brouwproces heeft dan ook een invloed op de smaak van het bier.

Elke brouwerij heeft zo zijn eigen proces om tot een uniek biertje te komen. En in dat proces staat Messer u bij met onze expertise in gassen.

Het is belangrijk bij de bereiding van bier om zo veel mogelijk zuurstof te vermijden om oxidatie tegen te gaan. Hiervoor inertiseert Messer de brouwketels en vaten met een inert gas, bijvoorbeeld stikstof. Daarnaast maken brouwers er gebruik van om de bewaartijd te verlengen en de kwaliteit van het bier te behouden. Daarnaast is er ook een gasinjectie nodig bij het bottelen of op vaten trekken.

Kortom, de gassen van Messer spelen een belangrijke rol in uw brouwproces.

Webcontent weergeven
Webcontent weergeven
Webcontent weergeven

 

 

 

Webcontent weergeven

 

 

 

 

Webcontent weergeven

Gassen aangepast aan uw brouwerij

Bent u een microbrouwerij die jaarlijks een volume bier produceert tot 500 hl of eerder een grotere brouwerij die tot 6.000 hl bier per jaar produceert? Of toch nog een groter volume?

Messer zorgt voor een persoonlijke aanpak afgestemd op uw brouwerij. Ontdek in onderstaande brochure op welk moment in uw brouwproces Messer u kan helpen met onze gaspakketten.

Brochure microbrouwerijen
PDF (3,7MB)
Webcontent weergeven

Gratis safety scan

Bierbrouwen gaat al eeuwen mee. Het basisproces blijft hetzelfde, maar wist u dat dit proces gevaren met zich kan meenemen? Voornamelijk bij het gebruik van het gas CO2.

Messer biedt daarom een gratis safety scan aan in uw brouwerij met onze expert. We maken u er attent op waar mogelijke gevaren schuilen, kijken uw ruimtes na op goede verluchting en vertellen hoe u ongevallen kan voorkomen.

Wilt u een gratis safety scan door onze expert laten uitvoeren in uw brouwerij? Vul dan uw aanvraag hieronder in.

 

Messer Form

Aanvraag gratis safety scan

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op om de gratis safety scan in te plannen.

Webcontent weergeven

Zij brouwen reeds met CO2 van Messer

 

VandeStreek

In 2010 begonnen de twee broers van de Streek lokaal bier te brouwen in de keuken van hun flatje. Drie jaar later richtten ze Brouwerij vandeStreek op in Utrecht en lanceerden ze hun eerste bieren op het Utrechtse Bierbrouwersfestival. Ondertussen hebben ze hun eigen brouwerij ontworpen en brouwen ze zeven vaste bieren en elke maand een special.

 

 

Seef bier

Dit lokaal gebrouwen biertje dateert al van de 17de eeuw in Antwerpen. De nieuwe wijk ‘Seefhoek’ met vele cafés en danszalen werd er zelfs naar vernoemd. De opkomst van grote industriële brouwerijen zorgde ervoor dat de kleine brouwerij in Antwerpen verdween. Maar sinds 2012 wordt het opnieuw gebrouwd en is het zelfs vernoemd tot tweede stadsbier van Antwerpen.

 

 

 

Westmalle

Wie kent dit uitmuntende bier uit België nu niet? Binnen de muren van de trappistenabdij van Westmalle worden er als sinds de 19de eeuw drie soorten bier gebrouwen. De brouwerij is geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om in hun eigen onderhoud te voorzien. De inkomsten
van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de medewerkers.